Wie is De Tuintovenaar?

De man achter...

De Tuintovenaar is Arjan van Rijs.
Al tijdens mijn middelbare school opleiding kwam ik, als bijbaan, te werken bij een tuincentrum. Mijn interesse voor het groene vak was snel gewekt en op mijn achttiende ontwierp en tekende ik mijn eerste grote tuin, die ook daadwerkelijk werd aangelegd. Sindsdien heb ik een ruime ervaring in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen opgebouwd.
Ik houd van spannende tuinen, waaronder ik versta dat je de tuin, vanuit elk willekeurig standpunt, niet volledig kunt overzien. Daarnaast is het mijn overtuiging dat tuinen moeten leven, waarmee ik wil zeggen dat de tuin een veilige haven moet zijn voor vogels, insecten en kleine dieren zoals egels en dergelijke. Dit houdt niet alleen onze leefomgeving gezond, maar is ook voor het welzijn van de planten en bomen van essensieel belang.
Ik zie ernaar uit om in uw tuin aan de slag te gaan!

De vrouw achter...

De Tuintovenaar is Martine van Rijs.
Als bloembindster zit ook mij het groene vak in hoofd en handen. Ik zal uw aanspreekpunt zijn en u van dienst zijn bij aanvragen en vragen. Met plezier zal ik u helpen zoeken naar oplossingen.
Mijn favoriete tuin is een natuurlijke en vooral levende tuin. Een tuin vol vogels en kleine dieren, waar telkens zomaar bloemen opkomen op onverwachte plekken. Mijn tuin moet niet te opgeruimd zijn want ik houd niet van dat aangeharkte, dat haalt alle spontaniteit eruit. Bovendien, alle verschillende tuingasten hebben zo hun eigen voorkeuren als het op behuizing, voedsel en beschikbaarheid van water aankomt; plassen, hoopjes blad of takken, hoekjes onkruid en hoog gras. Hark dat aan, en de gasten vertrekken.
Tot snel, aan de telefoon...

Duurzaamheid

De Tuintovenaar staat voor duurzaamheid. Nu is duurzaamheid een begrip dat tegenwoordig te pas en te onpas wordt gebruikt. Laat ik daarom zo concreet mogelijk proberen te verwoorden wat ik met duurzaamheid bedoel.
In de eerste plaats is het mijn streven om materialen die al in de tuin aanwezig zijn, zo veel mogelijk te hergebruiken. Voor materialen zoals tegels en klinkers ligt dit redelijk voor de hand, maar ook bijvoorbeeld snoeihout en zelfs onkruid en blad kan worden hergebruikt. Dit scheelt niet alleen in de kosten maar ook in de belasting van ons milieu.
In de tweede plaats gebruik ik bij voorkeur natuurlijke materialen zoals hout en gebakken klinkers. Een goed voorbeeld is duurzaam Larixhout uit Nederlandse bossen.
En ten slotte: ik geef de voorkeur aan eerlijk handwerk. Machines kunnen soms nodig zijn, maar het is mijn overtuiging dat deze zo weinig mogelijk moeten worden ingezet. Toegegeven, daardoor ben ik langer bezig. Maar ik stoot alleen zweet en stikstof uit en geen schadelijke gassen of ergerlijke herrie.

Algemene informatie

De Tuintovenaar is als eenmanszaak ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken in Groningen onder nummer: 57155941. Het btw-nummer is NL001618938B98.
Postadres: Froukemaheerd 27, 9736RB Groningen
Telefoonnummer: 050-851 751 0