Ontwerp en aanleg

Ontwerp

Een hele nieuwe tuin, of slechts een deel van de tuin herzien? Het begint met een ontwerp. En daarvoor zijn er bij De Tuintovenaar diverse mogelijkheden. Meestal begint een ontwerp met een vrijblijvend bezoek aan u waarbij we uw wensen en voorkeuren goed doorspreken. Daarna zal ik de tuin opmeten en enkele schetsen maken. Aan de hand van die schetsen bepaalt u welke elementen u wel en niet in het uiteindelijke ontwerp wilt terugzien. Uiteraard wordt het uiteindelijke ontwerp met u doorgesproken. Dit traject is in de meeste gevallen geheel gratis.

3D ontwerp

Veel mensen hebben moeite met het visualiseren van een ontwerp. In die gevallen is het maken van een 3D-model een goed idee. U kunt dan virtueel rondlopen in de tuin en, leuk voor de vrienden: een filmpje laten zien van hoe het gaat worden. Hieraan zijn wel kosten verbonden.

Uiteindelijk komen we in goed overleg tot een definitief ontwerp waarvan u na realisatie vele jaren plezier zult hebben.

Beplantingsplan

Beplanting is een belangrijk element van elke tuin. In mijn opinie zelfs onmisbaar. Ik maak onderscheid tussen ‘structuurbeplanting’ en ‘reguliere’ beplanting.
Onder structuurbeplanting versta ik alle levende materialen die onderdeel uitmaken van de vorm van de tuin. Hieronder vallen hagen en bomen, maar soms ook ‘losse’ heesters. Deze structuurbeplanting wordt ook meegenomen in de offerte of richtprijs.
De reguliere beplanting wordt op de tekening aangegeven door een donkergroene vlakvulling. Deze vakken kunt u zelf invullen, of ik kan een apart beplantingsplan maken. Dit doe ik bij voorkeur ná de aanleg. Er zijn een aantal redenen waarom ik dit niet meteen meeneem in het aanlegtraject, maar de belangrijkste zijn, het sterk wisselende aanbod van beplanting en het feit dat op deze manier de vers opgebrachte grond de kans krijgt om op een natuurlijke manier in te klinken. Het maken van een beplantingsplan is gratis als De Tuintovenaar ook het werk mag uitvoeren en de materialen mag leveren. Wilt u zelf de beplanting aanschaffen en lekker met de handen in de grond? Dan kunt u het beplantingsplan kopen. De prijs hangt af van de hoeveelheid werk.

Voor informatie over de mogelijkheden voor uw tuinproject verwijs ik u graag naar het contactformulier. U mag natuurlijk ook telefonisch contact opnemen. De Tuintovenaar is bereikbaar op telefoonnummer 050-851 751 0.

Aanleg

De Tuintovenaar biedt u een uniek pakket van mogelijkheden als het aankomt op de realisatie van uw tuinproject. Naast de standaardopties van aanleg op regiebasis en aanleg op basis van aangenomen werk, bied ik u een derde optie: aanleg op basis van zelfregie. Om u een helder beeld te geven van alle drie de opties licht ik elk van hen hieronder toe.

Aanleg op regiebasis

Een werkplan wordt opgedeeld in meerdere deeltaken; afgeronde werken. U ontvangt voor aanvang van de werkzaamheden een gedetailleerd werkplan waaruit tenminste per afgesproken afgerond werk blijkt wat de materiaalkosten bedragen en hoeveel uren ervoor zijn geraamd. Deze raming is niet bindend, maar dient als leidraad. U bepaalt per afgerond werk of wordt verdergegaan met het volgende werk. Op deze manier kunt u de kosten spreiden als dat u om welke reden dan ook beter uitkomt. Maar deze variant is ook handig als u nog niet precies weet wat u wilt. In dat geval helpt het soms om eerst een terras aan te leggen en van daar uit de tuin verder te ontwikkelen.

Aanleg op basis van aangenomen werk

Dit is de meest gebruikte optie. Bij de aanleg op basis van aangenomen werk ontvangt u vooraf een duidelijk overzicht van de materiaalkosten en het aantal geraamde uren. Ook worden vooraf een startdatum en een opleveringsdatum afgesproken. Het totaalbedrag op deze offerte is de aannamesom. Dit houdt in dat De Tuintovenaar gehouden is aan de afspraken nadat de overeenkomst is gesloten. Uiteraard is in overleg meer of minderwerk mogelijk. Zie voor een precieze omschrijving van deze begrippen de algemene voorwaarden. Als u liever een papieren kopie ontvangt gebruik dan het contactformulier en u ontvangt de voorwaarden kosteloos per post. Bij een offerte ontvangt u automatisch een kopie.

Aanleg op basis van zelfregie

Alleen bij De Tuintovenaar: aanleg op basis van zelfregie!
Dit is de budgetversie van de opties. Bij deze vorm van aanleg neemt u een deel van het risico over, waardoor De Tuintovenaar goedkoper kan werken. U bestelt en betaalt zelf de materialen en bepaalt hoe en wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd. Ook is het mogelijk om zelf mee te helpen zodat u nog meer kosten bespaart.
De Tuintovenaar kan bij de aanleg op basis van zelfregie uiteraard helpen met advies en het is mogelijk om ook het ontwerp door hem te laten verzorgen. Informeer vandaag nog naar de mogelijkheden voor uw tuin!